BAGOILA Hidegen sajtolt barackmagolaj  

Érdekesség, hogy létezik egy törzs a Himalájában, melynek neve Hunza – törzs. Ezen törzsben egy világhírű brit sebész dr. Robert McCarrison végzett kutatásokat, mivel megfigyelték, hogy a törzsben élő emberek nem ismerik a rákos megbetegedéseket és nagyon hosszú életűek, átlagosan 100 év. Kutatása során kiderült, hogy sok barackmagot fogyasztanak, mind nyers illetve olaj formájában is kozmetikumokhoz, sütéshez, főzéshez. A kutatás folytatásában a barackmag vizsgálata következett, melyből megállapítást nyert, hogy magas a nitrilozidok (B17 vitamin) tartalmúak.

A B 17-vitamin molekulája két részből áll, a benzaldehid - ből és a cianid - ból. Ezek szorosan összeköttetésben vannak egymással. Mindenki tudja, hogy a cianid akár mérgező is lehet és nagy mennyiségben halálos. Azonban a természetes eredetű B 17-vitamin nem lép kémiai reakcióba, nem káros az egészséges élő sejtekre. Csak egyetlen vegyület képes felszabadítani a cianidot a B 17-vitaminból ez az enzim pedig a betaglükozidaz. Ha a B 17-vitamin érintkezésbe lép ezen enzim víz jelenlétében, nemcsak a cianid, hanem a benzaldehid is felszabadul. A nyitó enzim, a betaglükozidaz szerencsére a szervezetünkben nincs jelen veszélyes mennyiségben, csak a rákos sejtekben. Ezáltal a B 17-vitamin felbomlik a rákos sejtek területén és kifejti mérgező tartalmát, de csak ezen a területen, így pusztítva a rákos sejteket. Szervezetünkben jelen van egy másik fontos enzim is, a radonez. Más néven védekező, mivel képes a cianidot semlegesíteni, amely azonnal tiocianat – tá alakul. A radonez nagy mennyiségben megtalálható mindenütt a testünkben, kivéve a rákos sejtek területén, így nem védi meg azokat a cianidtól. Ezen felfedezések dr Allen E. Banik szemorvosnak köszönhetőek.

Kijelenteni természetesen nem lehet, hogy a barackmagolaj a rák ellenszere, de ami biztos, hogy a megelőzésben fontos szerepe lehet.
A barackmag olaj továbbá jótékony hatással lehet a magas vérnyomásra.
Bizonyított tény, hogy a barackmagok fogyasztása segíthet fenntartani a vér kissé lúgos, ideális pH-értékét (7,4 körüli érték).
Külsőleg is kiválóan használható, úgymint bőr és hajápolóként.
Támogatja szervezetünk immunrendszerét.

Ajánlott napi adag 2 teáskanál. Íze teljesen semleges, enyhén utal a barackmag ízére.

Alapanyagaink gondos gazdáktól származnak, az azokból készült termékeket szívesen kínáljuk gyermekeinknek is! A gyártás során ügyelünk arra, hogy a hidegsajtolás minden szabályának megfeleljünk, így az általunk gyártott olajak hőfoka a préselés során nem mehet 40 fok fölé, ezért tudjuk garantálni, hogy az összes értékes anyag (vitaminok, tápanyagok, nyomelemek, stb.) megmarad. A préselés után jön a szűrési fázis, ahol 0,7 mikron finomságú szűrőn szűrjük az olajakat. Sok más gyártóvál szemben mi benne hagyjuk szinte mindegyik termékünkben az olajviaszt, ami nagyon sok vitamint tartalmaz. A gyártás másik terméke a liszt vagy őrlemény. Ezt speciális darálóval illetve őrlő berendezéssel készítjük, hogy mindig a megfelelő finomságú legyen a szemcseméret.

Termékeink nyomokban tartalmazhatnak mandulát, szezámmagot, diót, mogyorót!

Írjon véleményt a termékről

Megjegyzés: HTML használata nem engedélyezett!
    Rossz           Jó

BAGOILA Hidegen sajtolt barackmagolaj 250ml

  • Gyártó: Bagoila
  • Cikkszám: TK12208
  • Elérhető: 100
  • 1,772Ft


Kapcsolodó termék(ek)

BAGOILA Hidegen sajtolt vörös szőlőmagolaj 250ml

BAGOILA Hidegen sajtolt vörös szőlőmagolaj 250ml

BAGOILA Hidegen sajtolt vörös szőlőmagolaj A szőlőmagolaj méregzöld színű, jellegzetes illatú, ..

1,350Ft

BAGOILA Hidegen sajtolt tökmagolaj 250ml

BAGOILA Hidegen sajtolt tökmagolaj 250ml

BAGOILA Hidegen sajtolt tökmagolaj A héj nélküli tök magjából hideg sajtolással nyert olaj. Mél..

1,485Ft

BAGOILA Hidegen sajtolt dióolaj 250ml

BAGOILA Hidegen sajtolt dióolaj 250ml

BAGOILA Hidegen sajtolt dióolaj Mindezekkel szemben kevés negatív hatásról tudunk. Mind külsőle..

1,875Ft

Címkék: BAGOILA Hidegen sajtolt barackmagolaj