BAGOILA Hidegen sajtolt barackmagolaj  

Érdekesség, hogy létezik egy törzs a Himalájában, melynek neve Hunza – törzs. Ezen törzsben egy világhírű brit sebész dr. Robert McCarrison végzett kutatásokat, mivel megfigyelték, hogy a törzsben élő emberek nem ismerik a rákos megbetegedéseket és nagyon hosszú életűek, átlagosan 100 év. Kutatása során kiderült, hogy sok barackmagot fogyasztanak, mind nyers illetve olaj formájában is kozmetikumokhoz, sütéshez, főzéshez. A kutatás folytatásában a barackmag vizsgálata következett, melyből megállapítást nyert, hogy magas a nitrilozidok (B17 vitamin) tartalmúak.

A B 17-vitamin molekulája két részből áll, a benzaldehid - ből és a cianid - ból. Ezek szorosan összeköttetésben vannak egymással. Mindenki tudja, hogy a cianid akár mérgező is lehet és nagy mennyiségben halálos. Azonban a természetes eredetű B 17-vitamin nem lép kémiai reakcióba, nem káros az egészséges élő sejtekre. Csak egyetlen vegyület képes felszabadítani a cianidot a B 17-vitaminból ez az enzim pedig a betaglükozidaz. Ha a B 17-vitamin érintkezésbe lép ezen enzim víz jelenlétében, nemcsak a cianid, hanem a benzaldehid is felszabadul. A nyitó enzim, a betaglükozidaz szerencsére a szervezetünkben nincs jelen veszélyes mennyiségben, csak a rákos sejtekben. Ezáltal a B 17-vitamin felbomlik a rákos sejtek területén és kifejti mérgező tartalmát, de csak ezen a területen, így pusztítva a rákos sejteket. Szervezetünkben jelen van egy másik fontos enzim is, a radonez. Más néven védekező, mivel képes a cianidot semlegesíteni, amely azonnal tiocianat – tá alakul. A radonez nagy mennyiségben megtalálható mindenütt a testünkben, kivéve a rákos sejtek területén, így nem védi meg azokat a cianidtól. Ezen felfedezések dr Allen E. Banik szemorvosnak köszönhetőek.

Kijelenteni természetesen nem lehet, hogy a barackmagolaj a rák ellenszere, de ami biztos, hogy a megelőzésben fontos szerepe lehet.
A barackmag olaj továbbá jótékony hatással lehet a magas vérnyomásra.
Bizonyított tény, hogy a barackmagok fogyasztása segíthet fenntartani a vér kissé lúgos, ideális pH-értékét (7,4 körüli érték).
Külsőleg is kiválóan használható, úgymint bőr és hajápolóként.
Támogatja szervezetünk immunrendszerét.

Ajánlott napi adag 2 teáskanál. Íze teljesen semleges, enyhén utal a barackmag ízére.

Alapanyagaink gondos gazdáktól származnak, az azokból készült termékeket szívesen kínáljuk gyermekeinknek is! A gyártás során ügyelünk arra, hogy a hidegsajtolás minden szabályának megfeleljünk, így az általunk gyártott olajak hőfoka a préselés során nem mehet 40 fok fölé, ezért tudjuk garantálni, hogy az összes értékes anyag (vitaminok, tápanyagok, nyomelemek, stb.) megmarad. A préselés után jön a szűrési fázis, ahol 0,7 mikron finomságú szűrőn szűrjük az olajakat. Sok más gyártóvál szemben mi benne hagyjuk szinte mindegyik termékünkben az olajviaszt, ami nagyon sok vitamint tartalmaz. A gyártás másik terméke a liszt vagy őrlemény. Ezt speciális darálóval illetve őrlő berendezéssel készítjük, hogy mindig a megfelelő finomságú legyen a szemcseméret.

Termékeink nyomokban tartalmazhatnak mandulát, szezámmagot, diót, mogyorót!

Írjon véleményt a termékről

Megjegyzés: HTML használata nem engedélyezett!
    Rossz           Jó

BAGOILA Hidegen sajtolt barackmagolaj 250ml

  • Gyártó: Bagoila
  • Cikkszám: TK12208
  • Elérhető: 100
  • 2,250Ft
  • 1,969Ft

  • Nettó ár: 1,550Ft

Kapcsolodó termék(ek)

BAGOILA Hidegen sajtolt vörös szőlőmagolaj 250ml

BAGOILA Hidegen sajtolt vörös szőlőmagolaj 250ml

BAGOILA Hidegen sajtolt vörös szőlőmagolaj A szőlőmagolaj méregzöld színű, jellegzetes illatú, ..

1,397Ft 1,715Ft Nettó ár: 1,100Ft

BAGOILA Hidegen sajtolt tökmagolaj 250ml

BAGOILA Hidegen sajtolt tökmagolaj 250ml

BAGOILA Hidegen sajtolt tökmagolaj A héj nélküli tök magjából hideg sajtolással nyert olaj. Mél..

1,886Ft Nettó ár: 1,485Ft

BAGOILA Hidegen sajtolt dióolaj 250ml

BAGOILA Hidegen sajtolt dióolaj 250ml

BAGOILA Hidegen sajtolt dióolaj Mindezekkel szemben kevés negatív hatásról tudunk. Mind külsőle..

2,381Ft Nettó ár: 1,875Ft

Címkék: BAGOILA Hidegen sajtolt barackmagolaj